Üdvözlöm a honlapomon!

Szakterületem a magánjog. Elsősorban ingatlanjoggal, öröklési joggal, családjoggal, valamint társasági joggal, azaz cégek alapításával, átalakulásával és a működésük során felmerülő jogi problémák megoldásával foglalkozom. A munkám során különböző típusú szerződéseket készítek magánszemélyek és vállalkozások részére. Közvetítek abban, hogy az ellenérdekű felek a vitáikat egymás közt rendezzék. Ha ez mégsem sikerül, akkor a peres eljárásokban történő jogi képviseletet is vállalom.

Az ügyvédi munka egyik legfontosabb pillére az ügyfelekhez fűződő bizalmi viszony kialakítása, fenntartása. Ennek elérése érdekében, ügyvédként felelősséggel tartozok az ügyfeleim személyes adatainak védelméért, illetve a tudomásomra jutott ügyvédi titkokat köteles vagyok megőrizni.

Elkötelezett vagyok az ügyfeleim sikere mellett. Azon dolgozok, hogy a hozzám forduló magánszemélyeknek hatékony segítséget nyújtsak életük fontos döntéseinek meghozatalában (ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, nagy értékű megállapodások létrehozása, válás, vagyonmegosztás, végrendelet készítése, viták szomszédokkal vagy társasházzal stb.).

A gazdasági társaságoknak – a hagyományos értelemben vett jogi tanácsadás és képviselet ellátása mellett – komplex üzleti megoldásokat kínálok. A kis- és középvállalkozásokkal kialakított együttműködés (tartós ügyvédi megbízás) keretében folyamatos és teljeskörű cégjogi szolgáltatást nyújtok személyes vagy online konzultáció keretében. Ügyfeleim a jogi segítséget a cégalapítástól az átalakuláson keresztül a tagkiválásig, fontos szerződések előkészítésekor, illetve minden jelentős üzleti döntés előtt igénybe vehetik. Számos olyan vállalkozás található közöttük, amely külföldi partnerekkel működik együtt, illetve határokon átívelő szolgáltatást nyújt. Számukra a hazai és a nemzetközi magánjogon alapuló jogi képviseletet is ellátok.

Blog, érdekes cikkek

Dr. Lévai Antal blog
Megszűnt a nem hiteles tulajdoni lap másolat

A tulajdoni lap másolatot akkor tanácsos beszerezni és figyelmesen átolvasni, ha ingatlanvásárlás előtt állunk. Az ellenőrzésre tökéletesen alkalmas volt a 2022. december 31. napjával megszüntetett nem hiteles tulajdoni lap másolat, amely minden, a kiszemelt ingatlannal kapcsolatos adatot, valamint az ingatlanhoz kapcsolódó jogot és jogilag jelentős tényt tartalmazott.

2023. január 10.

Dr. Lévai Antal blog
Mi lesz a családi kedvezménnyel válás után?

Magyarországon nagyjából minden második házasság válással végződik. A házasság felbontása utáni „adok-kapokban” a gyermekes házaspárok esetén fontos kérdés, hogy a családi kedvezményt érvényesítheti-e valaki. Ha igen, akkor ki, és hogyan.

2022. december 1.

Dr. Lévai Antal blog
Le lehet mondani az örökségről?

A rövid válasz: igen. Azonban lemondani az öröklésről kizárólag az örökhagyó életében lehet az örökhagyóval kötött írásbeli szerződésben.

2022. november 4.

további érdekes bejegyzések

Miért kérjen fel engem jogi tanácsadásra?

Azért, mert

  • a tudásom naprakész, és ezt a tudást folyamatosan fejlesztem,
  • díjszabásom a feladattal arányos,
  • a probléma jogi megoldását közérthetően el tudom magyarázni,
  • nem keltek hiú ábrándokat vagy irreális reményeket, hanem az igazságot és a tényeket képviselem,
  • nálam a kis ügy is számít, és nehéz helyzetben is számíthat rám.
Dr. Lévai Antal ügyvéd tapasztalat

Tapasztalat.

Jogászként dolgoztam az államigazgatásban és helyi önkormányzatnál is. Lehetőségem volt szakmai gyakorlatok keretében angol nyelvterületen, Washington D.C.-ben (USA) és Brüsszelben (Belgium) bővíteni a tudásomat. Nem ismeretlen számomra a nagyvállalati környezet, jelenleg magánszemélyeknek, valamint kis- és középvállalkozásoknak nyújtok jogi szolgáltatásokat.

Dr. Lévai Antal ügyvéd kreativitás

Kreativitás.

Igyekszek új megközelítést hozni a jogi tanácsadás világába. Az új Polgári Törvénykönyv a szerződéstípusok normái körében csupán ajánlott mintákat nyújt, amelyeken a felek szabadon változtathatnak. Ennek megfelelőn ügyfeleim számára rendszeresen javaslom, hogy megállapodásukat akár több nevesített szerződés elemeiből állítsuk össze (vegyes szerződés), vagy akár nem nevesített (atipikus) szerződést hozzunk létre.

Dr. Lévai Antal ügyvéd eredményesség

Eredményesség.

Megbízóim képviseletét magas szakmai színvonalon, egyedi igényeiknek megfelelően látom el. Ám a megbízás eredményes teljesítéséhez szükséges, hogy az ügyfél mindig teljeskörűen feltárja előttem az adott problémát. A megbízóval közösen határozzuk meg az elérendő és elérhető célokat, összegyűjtjük a lényeges információt, majd javaslatot teszek a tényállásnak megfelelő jogi megoldásra.