Blog, érdekes cikkek

Dr. Lévai Antal blog
Megszűnt a nem hiteles tulajdoni lap másolat

A tulajdoni lap másolatot akkor tanácsos beszerezni és figyelmesen átolvasni, ha ingatlanvásárlás előtt állunk. Az ellenőrzésre tökéletesen alkalmas volt a 2022. december 31. napjával megszüntetett nem hiteles tulajdoni lap másolat, amely minden, a kiszemelt ingatlannal kapcsolatos adatot, valamint az ingatlanhoz kapcsolódó jogot és jogilag jelentős tényt tartalmazott.

2023. január 10.

Dr. Lévai Antal blog
Mi lesz a családi kedvezménnyel válás után?

Magyarországon nagyjából minden második házasság válással végződik. A házasság felbontása utáni „adok-kapokban” a gyermekes házaspárok esetén fontos kérdés, hogy a családi kedvezményt érvényesítheti-e valaki. Ha igen, akkor ki, és hogyan.

2022. december 1.

Dr. Lévai Antal blog
Le lehet mondani az örökségről?

A rövid válasz: igen. Azonban lemondani az öröklésről kizárólag az örökhagyó életében lehet az örökhagyóval kötött írásbeli szerződésben.

2022. november 4.

Dr. Lévai Antal blog
Írásbeli közlésnek számít-e az e-mail?

Egyre gyakoribb, hogy a szerződő felek ajánlataikat e-mailben küldik el egymásnak, illetve megállapodásaikat e-mail útján kötik vagy módosítják. Ennek azonban komoly következménye lehet, ha az adott szerződésre a jogszabály kötelező írásbeli alakot rendel.

2022. október 10.

Dr. Lévai Antal blog
Vagyonátruházás illetékmentessége testvérek között

2020. július 8-án lépett hatályba a családon belüli vagyonmozgások illetékmentességének kiterjesztése céljából elfogadott jogszabálymódosítás, amely a mentességet kiterjeszti a testvér öröklésére és ajándékozására is.

2022. június 15.