Gazdasági társaságok joga

Ügyvédi profilomban kiemelt helyet foglal el a kis- és középvállalkozások jogi ügyeinek támogatása. Teljeskörű cégjogi szolgáltatást nyújtok. Ennek érdekében folyamatosan nyomon követem a társasági jogi, cégjogi, csődjogi változásokat. Ügyfeleim a jogi segítséget a cégalapítástól az átalakuláson keresztül a tagkiválásig, fontos szerződések előkészítésekor, illetve minden jelentős üzleti döntés előtt igénybe vehetik. Számos olyan vállalkozás található közöttük, amely külföldi partnerekkel működik együtt, illetve határokon átívelő szolgáltatást nyújt. Számukra a hazai és a nemzetközi magánjogon alapuló jogi képviseletet is ellátok.

Tapasztalataim szerint a cégvezetők nagy része nem kizárólag egyedi ügyekben akar ügyvédhez fordulni, hanem állandó jogi támogatást szeretne vállalkozása számára. Ennek érdekében a kis- és középvállalkozásokkal olyan együttműködés kialakítására törekszek, ahol tartós ügyvédi megbízás keretében folyamatos cégjogi szolgáltatást tudok nyújtani. Ügyfeleim három szolgáltatási csomag közül választhatnak:

A gazdasági társaságoknak, szövetkezeteknek, egyesüléseknek – a hagyományos értelemben vett jogi tanácsadás és képviselet ellátása mellett – komplex üzleti megoldásokat kínálok. Tartós ügyvédi megbízás keretében széles körű támogatást nyújtok a cégek tevékenysége során felmerülő megállapodások előkészítésében, az egyes szerződések tartalmának meghatározásában, illetve a szerződési biztosítékok megjelölésében. Az új Polgári Törvénykönyv diszpozitivitása többek között azt is jelenti, hogy a szerződéstípusok normái körében csupán ajánlott mintákat nyújt, amelyeken a felek szabadon változtathatnak. Ennek megfelelőn ügyfeleim számára rendszeresen javaslom, hogy nem kell ragaszkodni a kódex által meghatározott szerződésmintákhoz, hanem a megállapodásokat akár több nevesített szerződés elemeiből állítsuk össze (vegyes szerződés), vagy akár nem nevesített (atipikus) szerződést hozzunk létre.