Blog, érdekes cikkek

Dr. Lévai Antal blog
Ingatlan-ajándékozás a családban

Számos oka lehet annak, hogy a családtagok ingatlant ajándékoznak egymásnak. Lehet, hogy a szülők egy lakás vagy egy építési telek ajándékozásával segítenek a gyermeküknek. Az is megtörténhet, hogy egy örökhagyó nem végintézkedés útján szeretné a vagyonát szétosztani, hanem már életében elajándékozza az egyes vagyontárgyakat.

2021. január 7.

Dr. Lévai Antal blog
Legyen az ünnep csendes...

Legyen az ünnep csendes, mint szíved dobbanása,
legyen békés, mint a hó hullása.
Legyen szép, mint gyertya ragyogása,
és vidám, mint gyermek kacagása.
Boldog karácsonyt!

2020. december 24.

Dr. Lévai Antal blog
További szigorítások a COVID-19 miatt

Mivel a maszkviselés önmagában nem lassítja eléggé a koronavírus-járvány terjedését, valamint a megbetegedések számát csökkenteni kell, a kormányfő ma délelőtt újabb, ezúttal szigorúbb korlátozásokat jelentett be, amelyek – az Országgyűlés döntésétől függően – várhatóan november 11-én 0:00 órától lépnek életbe.

2020. november 9.

Dr. Lévai Antal blog
Változás a földvásárlásnál

2020. július 1-én módosult a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: Földforgalmi törvény) 18. §-a. Osztatlan közös tulajdon esetén elővásárlási jog csak 3 év után jár a tulajdonostársnak.

2020. november 9.

Dr. Lévai Antal blog
Közös tulajdon megszüntetése

Gyakran előfordul, hogy öröklés esetén (vagy más ügylet révén) egy ingatlannak több tulajdonosa lesz, és a tulajdonostársak nem tudnak megállapodni a közös ingatlan használatában. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy milyen módon lehet a közös tulajdont megszüntetni.

2020. október 18.